menu
menu
 

Verbouwing ² » de badkamer

Stel je voor. Een badkamer van dertig jaar oud die zeker de laatste jaren niet echt was onderhouden. Een oude vieze staande wc pot en pal daarnaast een soort van kleine douche. Overal leidingen over de muren.

 

Hoe het was...

Net als bij onze voorgaande verbouwing van een jaren dertig woning werd ook deze badkamer als één van de laatste vertrekken aangepakt. Maanden lang heeft op zolder zelfs een nood douchecabine ons in de dagelijkse douche behoeften voorzien.

Strippen de enige optie

Hoewel wij al snel kiezen voor strippen was het in deze ruimte echt de enige optie. Er was werkelijk niets wat voor (tijdelijk) hergebruik in aanmerking kwam.

Andere prioriteiten

Voor een gezin met kinderen is een bad best belangrijk of in ieder geval erg handig. Voor ons was een aparte inloopdouche erg belangrijk. Omdat we geen concessies wilden doen op de afmetingen van de omringende slaapkamers hebben we veel moeten passen en meten.

verbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woning
verbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woning
verbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woning
verbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woning

De badkamer en de plannen nu

Onze vorige badkamer met twee aparte regendouches was eigenlijk niet te evenaren. Met dit huis zijn we er qua badkamer dan ook op achteruit gegaan. We hebben dat uiteindelijk gecompenseerd met een extra badkamer.

Op zolder een extra badkamer

Inmiddels hebben we op zolder een extra badkamer gemaakt waardoor deze badkamer nu aleen voor de kinderen is.

Thermostatische inbouwkranen

We hebben nu een appart bad. Het bijzondere hiervan is dat de thermostatische inbouwkraan het bad vult via de waste in het bad. Daarnaast is er natuurlijk een extra handdouche. De inloopdouche heeft ook weer een zelfde thermostatische inbouwkraan die kan switchen tussen de comfortabele regendouche en een extra handdouche.

Bekijk meer van deze verbouwing

vloerverwarmingsbuizen leggen

De woonkamer

De woonkamer heeft o.a. een nieuwe dekvloer met vloerverwarming en een nieuwe schuifpui. Het verwijderen van de oude dekvloer was een hels karwei.

Ga naar de woonkamer »

keukenwand zonder tegels met koof

De keuken

We zijn veel in de keuken. Een ruime keuken vonden we voor een gezin erg belangrijk. Natuurlijk met nieuw leidingwerk en extra groepen voor diverse apparatuur.

Ga naar de keuken »

Zolderdak open voor dakkapel

Zolder met inloopdouche

De zolder hebben we van een dakkapel voorzien. Uiteindelijk hebben we er een leuke ouderslaapkamer met inbouwhaardje en extra inloopdouche van gemaakt.

Ga naar de zolder »

Advertenties

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

Badkamer met twee regendouches

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap