menu
menu
 

Verbouwing ¹ » de badkamer met dubbele regendouches

Wij wilden graag tegelijkertijd kunnen douchen. Niet zomaar een simpele douche maar een inloopdouche twee heerlijke regendouches. Dat was wat we het liefst wilden.

 

Twee keer een regendouche

We wilden twee grote regendouches en samen tegelijk kunnen douchen. We hadden dus extra warm water capaciteit nodig. Met een indirect gasgestookte boiler kun je vrijwel onbeperkt warm water tappen in heel het huis.

Thermostatische kranen

Omdat we met twee regendouches teglijk wilden douchen en niet steeds de temperatuursverschillen wilden aanpassen hebben we thermostatische kranen gekozen.

Wil je meer weten over de extra warmwatercapaciteit en bijvoorbeeld thermostatische (inbouw) kranen? Bekijk dan zeker ook onze klustips »

Badkamer op houten vloer

Zoals in alle jaren 30 woningen zijn de vloeren en balken van hout. Voor een badkamer is het van belang dat de vloer (spat) waterdicht is. Door middel van Lewisplaten, het storten van een dekvloer en het gerbuik van kimband, kun je zelfs douchen zonder dochebak maar met een mooie douchegoot.

Wil je meer weten over Lewisplaten, een dekvloer storten of waterdicht maken kimband? Bekijk dan zeker ook onze klustips »

Bekijk meer van deze verbouwing

jaren dertig etage verbouwen

De woonkamer

Er was eigenlijk weinig authentieks te beleven aan deze woonkamer. Het enige authentieke dat er nog over was, was het prachtige glas in lood in de bovenlichten.

Ga naar de woonkamer »

keuken gladde wand zonder tegels

De Keuken

De achterkamer hebben we bij de oude keuken gevoegd. Hierdoor onstond er een mooie en ruime basis voor een echte leefkeuken.

Ga naar de keuken »

zolder dak isoleren

Van vliering naar zolder

Deze zolderetage was een vliering die je met een ladder kon bereiken. Door vaste trap op maat werd de eerste stap gezet naar een goed bereikbare zolder.

Ga naar de zolder »

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap