menu
menu
 

Verbouwing ³ » de woonkamer

Behoefte aan een andere indeling, twee lagen tegels en matige vloerverwarming waren voor ons voldoende om "alles" er uit te "trekken". Dat gaat altijd vrij snel.

 

Andere indeling

We wilden de trap verplaatsen en zo een deel van de hal bij de woonkamer betrekken en de dichte keuken is een open keuken geworden. Het slopen van de vloer en het plaatsen van nieuwe vloerverwarming ging vrij snel. En snelheid was ook nodig, want om te tegelen moest de nieuwe dekvloer voldoende kunnen drogen.

Open of dichte haard?

We hadden in ons vorige huis een open haard. Erg fijn maar soms ook onhandig. Daarom de keuze voor een dichte haard met een hoog rendement. En dan wel een beetje van formaat én met een liftdeur. Door de flinke capaciteit moest er wel een nieuw rookkanaal en aanvoer voor lucht gemaakt worden. Dus een paar flinke diameters boren door het beton en meters dubbelwandige RVS pijpen. Een kleine rib uit ons lijf, maar we hebben er wel echt veel en vaak plezier van!

Nog wensen?

We zijn natuurlijk tevreden over de nieuwe indeling en het geheel. Wat we misschien nog wel zullen doen is een open scheiding / divider maken tussen het gedeelte waar we eten en het zitgedeelte. We hebben daar al wel wat ideetjes over maar we zitten samen nog niet op een lijn ;-) Voorlopig is het dus wel even goed voor nu.

Oude meubels

We hadden voordat we dit huis kochten net een aardige hoekbank gekocht. En laat die hoek nou net niet perfect passen bij de huidige indeling. Maar als je het niet weet, dan kan het best. Maar wellicht dat we er ooit een andere zit indeling van kunnen maken.

Meer verbouwing ³

TV kamer

De TV kamer

We hebben naast de woonkamer een aparte en gezellig knusse TV kamer kunnen realiseren.

Ga naar de TV kamer »

keuken

De keuken

Er was een dichte keuken die we deels open hebben gemaakt. Niet super groot maar met de bijkeuken erbij redden we het prima.

Ga naar de keuken »

badkamer

De badkamers

Het lijkt overdreven maar het is wel prettig als iedereen een eigen inloopdouche heeft. Dat geeft een luxe gevoel.

Ga naar de badkamers »

waskamer

De waskamer

Een aparte ruimte waar we wassen, drogen en alle kleding en textiel netjes kwijt kunnen. Alles op één plek, heerlijk.

Ga naar de waskamer »

zolder

De zolder

Met een dakkapel hebben we hier een ruime slaapkamer gerealiseerd. Compleet met airco en een grote inloopdouche.

Ga naar de zolder »

tuin

De tuin

Met een vlonder, een trampoline en hoogte verschillen voor iedereen een plekje.

Ga naar de tuin »

Advertenties

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap