menu
menu
 

Verbouwing ³ » de woonkamer

De oude, kleine open haard, twee lagen tegels en de matige vloerverwarming waren voor ons meer dan voldoende aanleiding om sowieso eerst alles er uit te "trekken". Dat gaat altijd vrij snel...

 

Andere indeling

We wilden de keuken en een deel van de hal bij de woonkamer betrekken. Die hadden allemaal verschillende tegels op de vloer. En die vloeren hadden wel vloerverwarming maar naar ons idee niet voldoende als hoofdverwarming en het gewenste comfort. Kortom, de tegels en de dekvloer moesten eruit. Zo konden we al snel de nieuwe vloerverwarming en dekvloer realiseren. En snelheid was ook nodig, want om te tegelen moest de dekvloer voldoende kunnen drogen.

Open of dichte haard?

We hadden in ons vorige huis een open haard. Erg fijn maar soms ook onhandig. Daarom nu keuze voor een dichte haard. En dan wel een beetje van formaat en met een liftdeur. Door de flinke capaciteit moest er wel een nieuw rookkanaal en aanvoer voor lucht gemaakt worden. Dus een paar flinke diameters boren door het beton en meters dubbelwandige RVS pijpen. Een kleine rib uit ons lijf, maar we hebben er wel echt veel en vaak plezier van!

Nog wensen?

We zijn natuurlijk tevreden over de nieuwe indeling en het geheel. Wat we misschien nog wel zullen doen is een open scheiding / divider maken tussen het gedeelte waar we eten en het zitgedeelte. We hebben daar al wel wat ideetjes over maar we zitten samen nog niet op een lijn ;-) Voorlopig is het dus wel even goed voor nu.

Oude meubels

We hadden voordat we dit huis kochten net een aardige hoekbank gekocht. En laat die hoek nou net niet perfect passen bij de huidige indeling. Maar als je het niet weet, dan kan het best. Maar wellicht dat we er ooit een andere zit indeling van kunnen maken.

Advertenties

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap