menu
menu
 

Verbouwing¹ »

"Onze eerste verbouwing anno 2003"

Een originele jaren 30 woning van 98m². Deze woning hebben we volledig gestript en aangepast. Geen ervaring met klussen, weinig geld en iedere vrij uurtje waren we wel met deze verbouwing bezig.

 

Onze eerste rigoreuze verbouwing

Toen wij voor het eerst met de makelaar deze woning kwamen bezichtigen werd ons vooraf al gezegd dat er wel wat aan de woning moest gebeuren. Hoewel we niet bang waren om te verbouwen is het achteraf maar goed geweest dat we nog niet alles vooraf wisten....

Geen weg terug

Toen we éénmaal waren begonnen met verbouwen (lees slopen) wisten we dat er geen weg terug was. We moesten wel verder als we dit huis bewoonbaar wilden maken en niet al te lang met de extra lasten van twee huizen wilden blijven zitten.

8 dagen per week aan het werk

Dat betekende dus ieder vrij moment aan het werk in het huis. Thuis eten? Nee natuurlijk niet. Direct vanuit het werk naar het klushuis en daar ter plekke wat opwarmen in een campingoventje. Weekenden en feestdagen kenden we niet, ieder vrij moment was het klussen wat de klok sloeg.

Slopen en strippen tot het uiterste

Het volledige huis werd gestript totdat alleen de vloeren, het dak en de buitenmuren nog overbleven. Plafonds, binnenmuren afvoeren, water- en gasleidingen, elektra, alles werd eruit gehaald en uiteindelijk vervangen.

Welkom jaja

De woonkamer

Er was eigenlijk weinig authentieks te beleven aan deze woonkamer. Het enige authentieke dat er nog over was, was het prachtige glas in lood in de bovenlichten.

Ga naar de woonkamer »

Welkom jaja

De keuken

De achterkamer hebben we bij de oude keuken gevoegd. Hierdoor onstond er een mooie en ruime basis voor een echte leefkeuken.

Ga naar de keuken »

Badkamer met twee regendouches

De badkamer

We wilden twee grote regendouches en samen tegelijk kunnen douchen. We hadden dus extra warm water capaciteit nodig.

Ga naar de badkamer »

Welkom jaja

De zolder

Deze zolderetage was een vliering die je met een ladder kon bereiken. Door vaste trap op maat werd de eerste stap gezet naar een goed bereikbare zolder.

Ga naar de zolder »

Sitemap