menu
menu
 

Verbouwing ³ » de keuken

De oude keuken was prima maar niet onze smaak. We hebben er uiteindelijk iemand anders blij mee kunnen maken die de keuken voor twee flessen wijn mee kon nemen. Scheelde ons extra werk.

 

Wel of niet vervangen

Pas nadat we begonnen met slopen van de woonkamer besloten we de keuken te vervangen. Dat gaf ons helaas niet veel tijd meer om na te denken over een spannende of creatieve indeling. En tijdens de verbouwing kwam het qua tijd ook niet heel erg handig uit om gezellig alle keukenwinkels af te gaan...

Twee delen

We besloten de oude indeling grotendeels te behouden. Het hoge zwarte deel hebben bij een ander keuken bedrijf gekocht als het lage grijze deel. De inbouwaparatuur hebben we online gekocht en het granieten blad hebben we weer ergens anders bij bij een steenhouwer laten maken. Tja, niet heel efficiënt en logisch maar het is goed gekomen.

Extra luxe

Wat we zelf wel bijzonder vinden zijn de ramen die we in de keuken hebben vervangen. Tussen het dubbele glas zit een luxaflex die dus nooit vettig of stoffig kan worden. Zeker voor een keuken een prima oplossing. We moeten hooguit de ramen zemen, maar wie niet? Een mooi detail, vinden wij, zijn de zwarte randen tussen het glas.

Verzonken kookplaat

Wij zien nog best vaak dat bij nieuwe keukens een mooie dure (Bora) kookplaat óp het blad ligt. Het zijn wellicht details die niemand anders opvallen, maar wij hebben er extra aandacht aan besteed door de kookplaat ín het blad te verzinken. Zo lopen de kookplaat en het blad helemaal gelijk en vlak. Niet alleen mooi, maar ook praktisch.

Advertenties

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap