menu
menu
 

Verbouwing² » onze tweede verbouwing

Een typische jaren 70 woning. Best ruim met 530 m³ woonruimte op 180 m² eigen grond. Perfecte ligging op het zuidwesten in een wijk die zich al sinds midden jaren 70 heeft bewezen als een rustige, ruim opgezette en groene wijk.

 

30 jaar achterstallig onderhoud

De woning stond al vrij lang te koop. Het was in zo'n slechte staat dat niemand er ooit een bod op uit durfde of wilde brengen. Dat terwijl snel duidelijk was dat het een zeer ruime en solide woning met gunstige ligging is. Waarschijnlijk dat de meeste mensen het niet zagen zitten om dit huis op te knappen. Wij dus wel.

Zware verbouwing?

Deze verbouwing was wel zwaarder dan onze eerste verbouwing. Er was veel minder tijd beschikbaar dus de druk was hoger. Aan de andere kant hebben we in dit huis ook wel weer meer uitbesteed. Dat neemt niet weg dat het ook hier bijna ieder vrij moment een klusmoment was. Het verbouwen van een huis met zes ruime kamers is toch anders dan het verbouwen van een huis met drie kamers.

Meer werk achteraf

Omdat onze vorige verbouwde woning al vrij snel werd verkocht, (dat heb je met zo'n mooi en neutraal verbouwde woning » ) moest er binnen twee maanden wel heel erg veel gebeuren. Achteraf is er daarom nog wel wat geklust in het huis.

vloerverwarming leggen

De woonkamer

De woonkamer heeft o.a. een nieuwe dekvloer met vloerverwarming en een nieuwe schuifpui. Het verwijderen van de oude dekvloer was een hels karwei.

Ga naar de woonkamer »

keuken zonder tegels

De keuken

We zijn veel in de keuken. Een ruime keuken vonden we voor een gezin erg belangrijk. Natuurlijk met nieuw leidingwerk en extra groepen voor diverse apparatuur.

Ga naar de keuken »

Verbouwde badkamer WC

De badkamer

Bij de eerste verbouwing het paradepaardje. In dit huis slechts op de achtergrond. Door de extra douche op zolder nu eigenlijk de "kinderbadkamer" maar wel met inloopdouche en ligbad.

Ga naar de badkamer »

Zolderdak open dakkapel

Zolder met inloopdouche

De zolder hebben we een paar jaar later van een dakkapel voorzien. Uiteindelijk hebben we er een leuke ouderslaapkamer met inbouwhaardje en extra inloopdouche van gemaakt.

Ga naar de zolder »

Badkamer met twee regendouches

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Marnix en Tabitha trouwfoto Facel Vega

Over ons

Tussen de verbouwingen door zaten we niet stil. Zo zijn we getrouwd ». In 2007 is onze dochter Jolijn » geboren en in 2010 is onze zoon Wout » geboren.

Alles over ons gezin »

Onze Roadmaster Family S en de Mazda zes

Onze vakanties

Als het even kan gaan we graag op vakantie » De laatste jaren gaan we met onze Roadmaster vouwwagen op pad.

Meer over onze vakanties »

Interessant?

Ook interessant?

Sitemap